Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan

Kesäkauden lähestyessä on aika tarkistaa vanhat kesärenkaat ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin. Euromasterin tuotepäällikkö Vesa Lindén antaa kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut kesärenkaiden hankinnassa.

1. Valitse oikea rengaskoko

Ensimmäinen asia on valita omaan autoon sopiva rengaskoko, jolla on riittävä kantavuus. Löydät oman autosi rengaskoon esimerkiksi tarkistamalla sen vanhojen renkaidesi sivussa olevasta merkinnästä. Kokomerkinnästä näkyvät renkaan leveys, profiilisuhde sekä vannekoko, esimerkiksi 195/65R15. Kokomerkinnän vierestä löytyy lisäksi luku ja kirjain, esimerkiksi 100Y, jotka ilmoittavat renkaan kantavuuden ja nopeusluokan.

Huomaathan, että kesärenkaita ostettaessa katsot koon nimenomaan kesärenkaista, sillä talvirenkaiden koko on usein eri kuin kesärenkaiden.

2. Huomioi budjetti

Mieti paljonko olet valmis käyttämään rahaa renkaiden hankintaan. Kannattaa muistaa, että renkaiden kestävyydessä on huomattavia eroja, joten hinnaltaan halvimpien renkaiden ostaminen ei välttämättä ole lopulta edullisin vaihtoehto. Usein laadukkaat renkaat kestävät tuhansia kilometrejä halpoja renkaita pidempään, ja ne myös säilyttävät ominaisuutensa paremmin.

Esimerkiksi Euromasterilta löytyy renkaita kaikista hintaluokista, joten jokaiselle autoilijalle löytyy varmasti se oikea, omaan käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva vaihtoehto.

3.  Muista jälkikiristys

Kolmanneksi pitää muistaa renkaiden jälkikiristys, etenkin jos autossasi on erikoisvanteet. Kun olet ajanut renkaiden vaihdon jälkeen 100-200 km, on hyvä tarkistaa, että renkaat ovat edelleen kunnolla kiinni. Jos vaihdatat renkaasi Euromasterilla, teemme jälkikiristyksen veloituksetta missä tahansa Euromaster-palvelupisteessä.

 

Etsi autoosi sopivat kesärenkaat

Etsi autoosi sopivat renkaat helposti rekisterinumeron tai rengaskoon perusteella. Varmista nykyisistä kesärenkaista että valitset oikean koon.

 

Etsi:
Rekisterinumero
Renkaan koko
FIN
Etsi
Tarkista, että rengas sopii nykyisiin vanteisiisi. Mikäli asioit tulemalla suoraan palvelupisteellemme, tarkistathan renkaan pistekohtaisen saatavuuden etukäteen.

Suodattimet

Hinta

Vierintävastus

Märkäpito

Ohiajomelu

Merkki
bfgoodrich
continental
goodyear
kumho
michelin
pirelli
sunfull
tigar
1 2 3 4 5 6 ... 53 >