Miten valitsen oikeat renkaat autooni?

Euromaster tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita renkaita kaikissa hintakategorioissa. Renkaiden ostaminen ja asennuttaminen saattaa alkuun olla haastavaa, ja Euromasterin ammattilaiset ovatkin koonneet tälle sivulle parhaat vinkit renkaiden ostamiseen Euromasterin verkkokaupasta. Asennamme renkaat autoosi lähimmällä Euromaster-palvelupisteelläsi. Löydät kaikki palvelupisteet klikkaamalla tästä

Kirjoita alle rekisterinumerosi, ja haemme autoosi parhaiten sopivat rengaskoot ja -mallit.

Etsi:
Rekisterinumero
Renkaan koko
FIN
Etsi

Kun on aika uusia auton renkaat

Lain mukaan kesärenkaiden pääurien syvyys on oltava vähintään 1,6 mm ja talvirenkaiden 3 mm. Euromaster suosittelee kesärenkaisiin vähintään 4 mm ja talvirenkaisiin 5 mm urasyvyyttä. Kun urasyvyys on näitä annettuja lukuja alempi, renkaat tulee lain mukaan uusia. Suosittelemme kuitenkin oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi uusimaan renkaat hyvissä ajoin, ennen renkaiden urasyvyydet ovat lain minimirajoissa. Nastallisissa talvirenkaissaon urasyvyyden lisäksi seurattava myös nastojen irtoamista ja rikkoontumista. Jokaisessa nastarenkaassa on oltava vähintään 75 % alkuperäisestä nastamäärästä.

Renkaan suorituskyky heikkenee myös ajan myötä. Yleisesti renkaille suositellaan korkeintaan 10 vuoden kokonaisikää joka on valmistuspäivästä kulunut aika, ja korkeintaan 6 vuoden käyttöikää, eli kuinka kauan rengas on ollut ajossa. Renkaan valmistusajan näet renkaan kyljessä olevasta DOT-merkinnästä, joka kertoo valmistusviikon ja -vuoden.

Lue täältä lisää siitä, milloin renkaat tulee vaihtaa

Siirry verkkokauppaan

Tutustu Euromasterin laajaan rengasvalikoimaan verkkokaupassa.

Siirry verkkokauppaan

Sopivan renkaan takuu

Tarjoamme verkkokaupasta sekä palvelupisteiltä ostetuille renkaille Sopivan renkaan takuun.

Lue lisää

Euromasterin verkkokaupasta löydät laajan valikoiman renkaita eri hintakategorioissa

Euromasterin verkkokaupan rengasvalikoimasta löydät sopivat renkaat autoosi. Euromasterilla jaottelemme renkaat kolmeen hinta- ja laatukategoriaan:

Premium-renkaat tarjoavat parhaat ajo-ominaisuudet ja sekä erinomaisen kestävyyden. Euromasterin valikoimassa tähän kategoriaan kuuluvat Michelin, Nokian Renkaat, Pirelli, Continental ja Goodyear.

Keskihintaiset renkaat tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen. Ne ovat ominaisuuksiltaan melko hyviä, mutta hinta on jonkin verran premium-merkkejä alempi. Tähän katergoriaan kuuluvat BFGoodrich ja Kumho.

Edullisimpia vaihtoehtoja edustavat Euroopassa valmistettu Tigar ja kiinalainen Sunfull.

Renkaita ostettaessa kannattaa huomioida, että vaikka premium-renkaat maksavat enemmän, ne ovat yleensä edullisia renkaita kestävämpiä. Kalliimmat renkaat joutuu todennäköisesti uusimaan harvemmin, jolloin kokonaiskustannukset voivat jäädä jopa pienemmiksi kuin halvoissa renkaissa.

Pelkkien kustannusten lisäksi kannattaa huomioida myös renkaiden laatu, joka vaikuttaa oleellisesti ajomukavuuteen ja turvallisuuteen. Tietysti valinnassa tulee myös ottaa huomioon omat mieltymyksesi, mitä mitä tulee renkaiden muihin ominaisuuksiin, kuten meluun tai polttoainetehokkuuteen.

Tärkeimmät asiat pitää mielessä renkaita ostaessa

  1. Älä käytä kesällä talvi- tai kitkarenkaita. Voi olla houkuttelevaa ajaa renkaiden viimeiset käyttökilometrit kesällä, mutta talvirenkaiden ominaisuudet ovat kesäkeleillä todella paljon huonommat kuin kesäajoon suunnitelluilla kesärenkailla.
  2. Aja nastarenkaat sisään. Ensimmäiset 200-400 kilometriä olisi hyvä välttää rajuja kiihdytyksiä sekä voimakkaita, nopeita jarrutuksia. Nasta asettuu paikoilleen, kun uudella renkaalla lähdetään ensimmäistä kertaa ajamaan. Nastat eivät lähde myöhemminkään niin herkästi irti, jos ajat ensimmäiset sadat kilometrit rauhallisesti.
  3. Muista jälkikiristys. Tuo autosi noin 200 kilometrin ajon jälkeen renkaiden pulttien jälkikiristykseen. Tämä on erityisen tärkeää ajettaessa alumiinivanteilla, ja se pätee sekä kesä- että talvirenkaiden vaihdon yhteydessä. Tämä siksi, ettei pyörä irtoa ajossa. Euromasterin liikkeissä jälkikiristys tehdään veloituksetta, eli se kuuluu palveluun.
     

Tilaa uudet renkaat verkkokaupastamme tai osta ne lähimmästä palvelupisteestämme. Euromasterin ammattilaiset auttavat sinua mielellään myös etänä, ja voit lähettää alta kysymyksiä renkaiden valintaan liittyen.