Tietosuojaseloste

 

Suomen Euromaster Oy:n (”Euromaster”) asiakkaiden ja asiakkaiden edustajien henkilötietojen käsittelyn kuvaus, päivitetty 24.5.2018

Lataa tietosuojaseloste PDF-muodossa

Jos haluat esittää Euromasterille henkilötietojasi koskevan pyynnön, tulosta tämä lomake ja lähetä se meille.

 

Sisällys

1 Rekisterinpitäjä
2 Yhteydenotot tietosuoja-asioissa
3 Käsiteltävät henkilötiedot
4 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset
5 Käsittelyn oikeusoperusteet
6 Henkilötietojen vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät
7 Henkilötietojen siirto kolmansiin maihin
8 Henkilötietojen säilytysajat
9 Rekisteröidyn oikeudet
10 Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
11 Mistä henkilötiedot on saatu (jos ei rekisteröidyltä itseltään)?
12 Henkilötietojen käsittelyn turvallisuus

 

1 REKISTERINPITÄJÄ

Suomen Euromaster Oy (Y-tunnus: 0711042-1)
Nuolihaukantie 5
28220 Pori


2 YHTEYDENOTOT TIETOSUOJA-ASIOISSA

Suomen Euromaster Oy
Sähköposti: tietosuojakyselyt@euromaster.com
Osoite: Nuolihaukantie 5, 28220 Pori 


3 KÄSITELTÄVÄT HENKILÖTIEDOT

Euromaster käsittelee seuraavia Euromasterin toiminnan ja palvelujen tarjoamisen kannalta tarpeellisia tietoja kaikista Euromasterin kuluttaja- ja yritysasiakkaista:

  • etu- ja sukunimi 
  • yhteystiedot (postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) 
  • yritysasiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot työpaikalle (postiosoite, puhelin- ja fax-numerot, sähköpostiosoite) 
  • yritysasiakkaan yhteyshenkilön ammatti tai muut tiedot koskien rekisteröidyn tehtäviä ja asemaa elinkeinoelämässä tai julkisessa tehtävässä 
  • yritysasiakkaan yhteyshenkilön titteli asiakkuuden ja/tai asiallisen yhteyden alkamis- ja päättymisajankohta sekä -tapa 
  • suoramarkkinointiluvat ja -kiellot 
  • sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot (esimerkiksi uutiskirjeiden tilaaminen), rekisteröidyn selaimen rekisterinpitäjän palvelimelle lähettämät tekniset tiedot (esim. IP-osoite, selain, selainversio, sivu, jolta rekisteröity on siirtynyt sivuillemme) sekä rekisteröidyn selaimelle lähetetyt evästeet ja niihin liittyvät tiedot, mikäli evästeisiin liitetään henkilötietoja 
  • markkinointiin ja myynninedistämiseen liittyvät tiedot, kuten rekisteröityyn kohdistetut markkinointitoimenpiteet ja niihin osallistuminen (esim. markkinointiarpajaisiin ja –kilpailuihin sekä tapahtumiin osallistuminen) 
  • asiakkuuden ja muun asiallisen yhteyden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot (esim. tuotteiden ja palveluiden osto- ja peruutustiedot, toimitustiedot, palautteet, reklamaatiot sekä asiakaspalvelutapahtumien taltioinnit, kuten puhelut, sähköpostit, chat- sekä tekstiviestit) 
  • rekisteröidyn ajoneuvoja koskevat tiedot, kuten ajoneuvon tyyppi, ajoneuvojen lukumäärä, rekisterinumero ja ajetut kilometrit/vuosi 
  • rekisteröidyn ilmoittamat mielenkiinnon kohteet 
  • syntymäaika 
  • kieli 
  • edellä yksilöityjen tietojen muutostiedot 

Euromaster voi käsitellä tuotteen ja/tai palvelun ostaneista asiakkaista yllä lueteltujen lisäksi seuraavia tietoja: 

  • asiakasnumero 
  • henkilötunnus 
  • laskutus- ja perintätiedot 


Euromaster voi käsitellä asiakastilin avanneista henkilöistä yllä lueteltujen lisäksi seuraavia tietoja: 

  • käyttäjätunnus 
  • salasana 
  • nimimerkki 
  • tunnistetun käyttäjän palveluun liittyvät tiedot, kuten palvelun ominaisuuksien käyttötiedot 

4 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET

Henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

  • asiakkuuden hoitaminen ja hallinnointi, analysointi ja kehittäminen, kuten:
    • tuotteen toimittaminen tai muun sopimuksen toteuttaminen
    • palvelun tarjoaminen
  • yhteydenpito asiakkaaseen, mukaan lukien asiakasviestintä;
  • Euromasterin sähköisen suoramarkkinoinnin toimittaminen;
  • henkilötietojen analysointi ja tilastointi;
  • Euromasterin ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden liiketoiminnan suunnittelu, analysointi ja kehittäminen;
  • Euromasterin ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden markkinointi, mukaan lukien suoramarkkinointi ja sen kohdentaminen rekisteröityä kiinnostavaksi esimerkiksi asiakkaan ostohistoriatietojen tai muiden tietojen perusteella luotujen profiilien avulla;
  • mielipide- ja markkinatutkimukset; ja
  • muut vastaavat käyttötarkoitukset, jotka eivät ole ristiriidassa edellä kuvattujen käyttötarkoitusten kanssa.

5 KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET


5.1 Sopimus

Jos olet suoraan asiakassuhteessa meihin, käsittelemme henkilötietojasi sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa olet itse osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi. Sopimus syntyy, kun informoimme palvelumme sitovista ehdoista verkkosivustollamme ja rekisteröidyt palveluumme.


5.2 Oikeutettu etu

Euromasterin oikeus käsitellä sinun henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi oikeutetun edun perusteella, kun ilmaiset henkilötietosi meille tai kun edustat asiakasyritystämme. Oikeutettu etu on käsittelyperuste myös tietojen analysoimisen ja tilastoimisen yhteydessä sekä markkinoinnin ja viestinnän toteuttamiseksi suoritetun henkilötietojen käsittelyn kohdalla. Henkilötietojen käsittely tietojen profiloimiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseksi perustuu Euromasterin oikeutettuun etuun. 

Olemme tehneet intressipunninnan, jonka perusteella olemme todenneet, että rekisteröityjen perusoikeudet ja vapaudet eivät syrjäytä Euromasterin oikeutettua etua käsitellä henkilötietoja asiakassuhteen perusteella. Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella henkilötietojen käsittelyä joka perustuu Euromasterin oikeutettuun etuun. Tällöin arvioimme, onko henkilötietojen käsittelyn jatkamiselle olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää oikeutesi ja etusi. Voit lukea lisää oikeuksistasi täältä.


5.3 Suostumus

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella siltä osin, kuin olet antanut suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin ja lähetämme sinulle säännöllisesti Euromasterin sähköistä suoramarkkinointia. 

Käsittelemme myös evästeiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella. 
Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin ilmoittamalla asiasta yhteyshenkilöllemme tai klikkaamalla jokaisen suoramarkkinointiviestin alakulmassa olevaa peruutuslinkkiä. 


6 HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT TAI VASTAANOTTAJARYHMÄT

Henkilötietoja luovutetaan kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa. Tietoja luovutetaan säännönmukaisesti toimivaltaiselle viranomaiselle, kuten veroviranomaiselle.

Euromaster luovuttaa tietoja Euromasterin kanssa samaan konserniin kuuluville yhtiöille sellaisiin käyttötarkoituksiin, jotka eivät ole yhteensopimattomia tässä selosteessa kuvattujen käyttötarkoitusten kanssa. Euromaster voi luovuttaa henkilötietoja konserniyhtiöiden lisäksi myös muille huolellisesti valituille yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin. 

Henkilötietoja ei säännönmukaisesti luovuteta muihin kuin edellä mainittuihin tarkoituksiin. Euromaster on kuitenkin oikeutettu lainsäädännön sallimin tavoin luovuttamaan henkilötietoja esimerkiksi liiketoiminnan myyntiin liittyvissä tilanteissa. 

Henkilötietojen käsittelyä on ulkoistettu seuraaville palveluntarjoajille, jotka käsittelevät henkilötietoja Euromasterin lukuun:

  • IT-järjestelmien toimittajalle
  • Asiakaspalvelua suorittavalle palveluntarjoajalle

7 HENKILÖTIETOJEN SIIRTO KOLMANSIIN MAIHIN

Henkilötietoja ei siirretä EU- ja ETA -alueen ulkopuolelle, elleivät vastaanottajat tarjoaa samaa tai vastaavaa henkilötietojen tietosuojan tasoa kuin Euromaster.

Euromasterin konsernin sisäisissä siirroissa yhtiö noudattaa yrityksen sisäisiä sääntöjä, jotka koskevat henkilötietojen siirtoa Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Konsernin ulkopuolelle tapahtuviin henkilötietojen siirtoihin sovelletaan sopimuksia, joissa käytetään kotimaasi tietosuojan tasoa vastaavan tietosuojan tason takaamiseksi Euroopan komission mallisopimuslausekkeita EU:n ulkopuolisille henkilötietojen käsittelijöille.

8 HENKILÖTIETOJEN SÄILYTYSAJAT

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai Euromasterin lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi. 

  • Euromaster säilyttää yritysasiakkaan edustajan tietoja niin kauan kuin edustaja edustaa Euromasterin asiakasyritystä. Euromaster säilyttää yritysasiakkaiden edustajien tietoja kaksi vuotta asiakassuhteen tai Euromasterin tiedossa olevan edustajasuhteen päättymisen jälkeen, ellei Euromasterilla ole muita käsittelyperusteita, kuten käsittely kirjanpitovelvoitteiden toteuttamiseksi tai suoramarkkinoinnin lähettämiseksi.
  • Euromaster säilyttää kuluttaja-asiakkaan henkilötietoja niin kauan kuin asiakkaan asiakkuus jatkuu ja 6 vuotta asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Jos asiakas on hankkinut tuotteita joille on myönnetty takuu, asiakkaan henkilötietoja säilytetään asiakassuhteen päättymisen jälkeen vähintään takuuajan voimassaolon ajan tai maksimissaan 6 vuotta.
  • Euromaster säilyttää suoramarkkinointitarkoituksiin käsiteltyjä henkilötietoja kunnes rekisteröity kieltää suoramarkkinoinnin lähettämisen. Tällöin Euromaster säilyttää tiedon markkinointikiellosta, ellei rekisteröity vastusta tällaista käsittelyä.
  • Euromaster säilyttää kirjanpitoon liittyviä tietoja 6 vuoden ajan sen kalenterivuoden päättymisestä, jonka aikana tilikausi päättyy.

9 REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Voit käyttää alla kuvattuja oikeuksiasi ottamalla yhteyttä tietosuojakyselyt@euromaster.com tai Tietosuoja-asiat, Suomen Euromaster Oy, Nuolihaukantie 5, 28220 Pori.

Huomaathan, että voimme tarpeen mukaan pyytää sinua toimittamaan lisätietoja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.  

9.1 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada Euromasterilta vahvistus siitä, käsitelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä. 

Emme anna sinulle pääsyä sellaisiin tietoihin, jotka ovat Euromasterin liikesalaisuuksia tai luottamuksellisena pidettäviä tietoja taikka tietoja jotka voisivat loukata toisen henkilön yksityisyydensuojaa.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsyn tietoihin, me toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme sinua koskevista henkilötiedoista. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, paitsi jos pyydät toimitusta suullisesti tai paperisena.

9.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai täydentämään sinua itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Voimme pyytää sinua toimittamaan lisäselvitystä, jos tarvitsemme lisätietoja esimerkiksi henkilöllisyytesi varmistamiseksi tai toimittamiesi uusien tietojen paikkansapitävyyden vahvistamiseksi. 

Voit myös itse oikaista omat tietosi kirjautumalla palveluumme.

9.3 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada Euromaster poistamaan sinua itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos: 

  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin (jos et esimerkiksi ole enää asiakas ja viimeiset lippuostokset tai muut asiakastapahtumat on tehty useita vuosia sitten);
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  • Euromaster on käsitellyt henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava Euromasteriin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Arvioimme oikeutesi ja mahdollisuutemme poistaa tiedot tapauskohtaisesti. Pyrimme kunnioittamaan toiveitasi ja oikeuttasi tietojen poistamiseen lain sallimissa rajoissa.

9.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan sinun suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojen käytön rajoittamista;
  • Euromaster ei tarvitse enää henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin ja muutoin poistaisimme tietosi, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai 
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö Euromastern oikeutetut edut vastustamisesi perusteet. 

9.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Jos olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi kirjautuessasi verkkopalveluumme, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, siltä osin kuin:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  • käsittely perustuu joko suostumukseesi (kuten uutiskirjeen tilauksen kohdalla) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi. 

  
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Emme toimita tai siirrä sinulle tai toiselle rekisterinpitäjälle muiden henkilöiden henkilötietoja tai Euromasterin liikesalaisuuksiksi luettavia tietoja. 

Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään Euromasterin oikeutetun edun perusteella.

9.6 Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella siltä osin kuin käsittelymme perustuu oikeutettuun etuun, eikä suorittamallemme käsittelylle ole olemassa tärkeää ja perusteltua syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi ja vapautesi. 

10 OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE 

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos rekisteröity katsoo, että Euromaster on rikkonut soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä henkilötietojen käsittelyssä ja henkilötietojen käsittelyssä on loukattu rekisteröidyn tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksia. 

11 MISTÄ HENKILÖTIEDOT ON SAATU (JOS EI REKISTERÖIDYLTÄ ITSELTÄÄN)?

Euromaster kerää henkilötietoja ensisijaisesti rekisteröidyltä itseltään.

Tietoja voidaan kerätä myös rekisteröidyn edustamalta yritykseltä sekä Euromasterin käyttämistä järjestelmistä jotka keräävät tietoja rekisteröidyistä. 

12 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TURVALLISUUS

Sähköisessä muodossa olevat henkilötiedot on suojattu tietoturvan toimialalla yleisesti hyväksyttävin teknisin keinoin, kuten palomuurein ja salasanoin. 

Manuaalisessa muodossa olevat, henkilötietoja sisältävät aineistot sijaitsevat lukituissa tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.
Ainoastaan yksilöidyillä Euromasterin ja sen toimeksiannosta ja lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on pääsy henkilötietoihin Euromasterin myöntämällä henkilökohtaisella käyttöoikeudella

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu