Yleistä tietoa renkaista

Hyödyllistä tietoa renkaista

Miten löydän autooni sopivat renkaat?

Helpoiten löydät sopivat renkaat rekisterinumeron avulla. Anna autosi rekisterinumero verkkokaupassa sille varattuun kenttään, niin saat listan sopivista renkaista. Siirry verkkokauppaan.

Lisätietoa oikeiden renkaiden valinnasta

Milloin kesä- tai talvirenkaat pitää vaihtaa?

Talvirenkaita on lain mukaan pakko käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun. Talvirenkailla tarkoitetaan renkaita, joista löytyy M+S merkintä. Kesärenkaat saa siis vaihtaa alle aikaisintaan 1.3. ja niillä saa ajaa korkeintaan 30.11. asti. Katso täältä vinkit kesärenkaiden vaihtoon.

Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin asti - riippuen siitä kumpi päivä on myöhemmin. Kelin niin vaatiessa nastarenkaita saa kuitenkin käyttää pidempäänkin. Kitkarenkaiden käyttöaikaa ei ole rajoitettu laissa, mutta ne eivät sovellu ympärivuotiseen käyttöön. Lue täältä vinkit talvirenkaiden vaihtoon.

Kannattaako valita nastat vai kitkat?

Moni pohtii, millaiset talvirenkaat sopivat parhaiten omaan autoon. Euromasterin rengasliikkeestä saat neuvoja ja vinkkejä siitä, kumpi vaihtoehto sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Sekä nasta- että kitkarenkailla on nykyisin erittäin hyvät ajo-ominaisuudet. Lue lisää nastojen ja kitkojen vertailusta.

Kapeammilla renkailla on parempi pito talvella

Rallikuskit käyttävät lumella aina kapeita renkaita. Leveät renkaat liukuvat lumen ja sohjon päällä, kun taas kapeat renkaat pureutuvat kovaan alustaan. Talvella kapeat renkaat ovat siis turvallisemmat. Lisäksi ne ovat hinnaltaan edullisempia.

Unohda talvirenkaiden uudelleennastoitus

Aikoinaan renkaat nastoitettiin uudelleen parin talven ajon jälkeen. Nykyään se on mahdotonta, sillä renkaissa ei enää ole tilaa uusille nastanrei'ille.

Muista nastarenkaiden sisäänajo!

Nastarenkaiden sisäänajo on tärkeää. Ensimmäiset 500-1.000 km täytyy ajaa varovasti ilman äkkilähtöjä ja -jarrutuksia, jotta nastat asettautuvat nastareikiin kunnolla.

Kesä- ja talvirenkaiden urasyvyys

Kesärenkaiden kuvion urasyvyyden renkaan pääurassa on oltava vähintään 1,6 mm. Pienempi kuvion syvyys lisää vesiliirron vaaraa ja pidentää jarrutusmatkoja märällä kelillä. Alan suositus on 4 mm urasyvyyttä turvallisen ajon takaamiseksi.

Talvirenkaiden kuvion urasyvyyden renkaan pääurassa on oltava vähintään 3 mm. Alan suositus on vähintään 5 mm urasyvyyttä talvirenkaissa, jotta ajaminen on turvallista.

Huolehdi renkaistasi, jotta ne kestävät pidempään käytössä

Uusien renkaiden hankkiminen ei välttämättä ole yhtä hauskaa kuin uuden auton ostaminen. Siksi uudet renkaat kannattaa yrittää pitää hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään. Monesti renkaiden kuluminen johtuu huolimattomuudesta: renkaiden ilmanpainetta ei pidetä riittävänä, niitä ei tasapainoteta tai kulunutta venttiiliä ei vaihdeta. Tärkeintä on tarkistaa ilmanpaineet. Renkaiden kulumista voi ehkäistä tarkistamalla ilmanpaineet joka toinen viikko tai kerran kuussa. Oikeat paineet ovat erityisen tärkeät ajettaessa pitkiä matkoja tai silloin, kun autolla ajetaan usein moottoritiellä.

Ilmanpaineet kannattaa tarkistaa silloin, kun rengas on kylmä (samanlämpöinen kuin ympäristö). Muutoin painelukema saattaa olla virheellinen. Jos aiot ajaa vaikkapa Helsingistä Rovaniemelle, ilmanpainetta täytyy ehkä muuttaa matkan aikana.

Talvella on hyvä huomioida, että renkaassa oleva ilma puristuu kokoon kylmällä. Jos renkaan ilmanpaine on 2,0 bar 20 asteen ympäristön lämpötilassa, se on 8 asteen lämpötilassa 1,9 bar ja –20 asteen lämpötilassa vain 1,6 bar.

Parhaat renkaat aina taakse

Tarkista renkaiden kuluneisuus vanhoihin renkaisiin vaihtaessasi ja asenna vähiten kuluneet renkaat taakse riippumatta siitä, onko auto etu-, taka- vai nelivetoinen.

Renkaiden säilytys

Helpoimmin huollat renkaasi antamalla Euromasterin huolehtia niistä. Renkaiden säilytykseen tarkoitettu rengashotellimme on huolellisesti suunniteltu. Sinun ajoturvallisuutesi ja -mukavuutesi varmistamiseksi olemme ajatelleet paljon muutakin kuin pelkkää säilytystä. Rengashotelli säästää sinut myös raskaalta renkaiden nostelulta, ja autotalliin tai varastokomeroon jää enemmän tilaa.

Renkaiden säilytyspalveluun kuuluvat

  • säilytys asianmukaisissa tiloissa
  • vakuutus säilytyksen aikana
  • renkaan kuntotarkastus (kuvion syvyys, kuluminen, venttiilit)
  • halutessasi renkaiden ja vanteiden pesu ja tasapainotus

Lisätietoa rengashotellipalvelusta

Korkea-aromaattiset öljyt

Useimmat rengasvalmistajat, mm. Michelin, eivät enää käytä rengasvalmistuksessa haitallisia korkea-aromaattisia öljyjä.

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu