Milloin kannattaa vaihtaa kesärenkaat?

Katso lain vaatimukset ja Euromasterin vinkit

Varaa aikaisin ja vältä ruuhkat

Kaikki rengasliikkeet, huoltamot ja autoliikkeet ovat kevään suosituimpien renkaanvaihtoviikkojen aikaan hyvin ruuhkaisia. Keli vaikuttaa sesongin ajankohtaan, mutta tyypillisesti suurin osa kesärenkaista vaihdetaan alle huhtikuussa. Pahimmassa tapauksessa kaikki ajat ovat varattuja viikkojenkin päähän, ja ihmiset joutuvat odottamaan vapaata vuoroa useita tunteja liikkeessä tai huoltamossa. Ennakoimalla ja vaihtamalla renkaat hyvissä ajoin voit välttää pahimmat ruuhkat, säästää hermojasi ja samalla ajella turvallisemmin.

Varaa aika renkaiden vaihtoon

Laissa määrätyt rajoitukset renkaiden vaihdolle

Vuonna 2020 voimaan tulleen lain mukaan talvirenkaita tulee käyttää  1.11. - 31.3. välisenä aikana, mikäli keli niin edellyttää.

Vaihda nastat pois ajoissa

Kesärenkaiden vaihdossa kannattaa huomioida myös se, millaiset renkaat sinulla on tällä hetkellä alla. Lämmin keli kuluttaa kaikkia talvirenkaita nopeasti, mutta erityisesti nastarenkaat kannattaa vaihtaa pois pian kelin salliessa. Renkaiden kulumisen lisäksi nastat kuluttavat myös teiden pintoja, ja aihettavat huomattavasti rengasmelua. Kitkarenkailla ei ole yhtä kiire, niillä voit halutessasi ajaa vaikka vappuun asti.

Tarkista renkaiden kunto vaihdon yhteydessä

Renkaat kuluvat ajan mittaan ajossa ja niiden suorituskyky heikkenee (myös säilytyksessä - jos ei sitä tehdä oikeaoppisesti). Yleisesti suositellaan, että renkaan kokonaisikä (eli ikä valmistusajankohdasta tähän päivään saakka) saa olla enintään 10 vuotta ja renkaan käyttöikä (kuinka kauan rengas on ollut käytössä ajossa) enintään 6 vuotta. Renkaan valmistusajankohdan voi tarkistaa etsimällä DOT-merkinnän renkaan kyljestä. Esimerkiksi koodi 1209 tarkoittaa viikkoa 12 vuonna 2009.

Kesärenkaissa on lain mukaan oltava vähintään 1,6 mm urasyvyys renkaan pääurissa, mutta suositeltava urasyvyys on vähintään 4 mm. Liian pieni urasyvyys lisää merkittävästi vesiliirron riskiä, ja huonontaa renkaan pitoa ja ajo-ominaisuuksia. Kun tuot autosi Euromasterille, tarkistamme renkaidesi kunnon, ja autamme tarvittaessa sinulle sopivien uusien renkaiden valinnassa.

Näin valitset sopivat kesärenkaat

Tarvitsetko uudet renkaat? Lue täältä Euromasterin tuotepäällikön vinkit sopivien kesärenkaiden hankintaan.