Tietoa renkaista

Däck FAQ

EUROMASTER NEUVOO

1. Kesärenkaiden kuvion urasyvyyden renkaan pääurassa on oltava vähintään 1,6 mm. Pienempi kuvion syvyys lisää vesiliirron vaaraa ja pidentää jarrutusmatkoja märällä kelillä. Euromaster suosittelee 4 mm urasyvyyttä turvallisen ajon takaamiseksi.

2. Talvirenkaiden kuvion urasyvyyden renkaan pääurassa on oltava vähintään 3 mm. Euromaster suosittelee kuitenkin vähintään 5 mm urasyvyyttä talvirenkaissa, jotta ajaminen on turvallista.

3. Älä käytä kesällä talvi- tai kitkarenkaita. Voi olla houkuttelevaa ajaa renkaiden viimeiset käyttökilometrit kesällä, mutta talvirenkaiden ominaisuudet ovat kesäkeleillä HUOMATTAVASTI huonommat kuin kesäajoon suunnitelluilla kesärenkailla.

4. Valitse renkaat huolellisesti. Kesärenkaiden valinta on vähintään yhtä tärkeää kuin päätös siitä, hankitko nastarenkaat vai nastattomat renkaat. Kunkin mallin alkuperäisrenkaat ovat yleensä parhaat kyseiselle automallille. Muut rengasmallit on kehitetty jälkimarkkinoille, ja vaikka ne näyttävät samalta, niiden ominaisuudet eivät välttämättä ole samat.

5. Uusia renkaita ostettaessa rahan säästäminen saattaa olla houkuttelevaa. Turvallisen ajon kannalta tuntemattomien ja testaamattomien renkaiden hankkiminen ei ole järkevää.

6. Tarkista, mitkä renkaat sopivat nimenomaan sinun autoosi. Jotkin mallit voivat olla kaikkea muuta kuin sopivia.

7. Tarkista renkaiden kuluneisuus vanhoihin kesärenkaisiin vaihtaessasi ja asenna vähiten kuluneet renkaat taakse riippumatta siitä, onko auto etu-, taka- vai nelivetoinen.

8. Tarkista renkaiden ilmanpaineet usein. Ota tavaksi tarkistaa ne aina, kun tankkaat.

9. Varmista, että asennat renkaat oikein. Monissa renkaissa on nykyisin merkitty pyörimissuunta.

10. Pidä renkaat ja vanteet puhtaina. Puhtaista renkaista vauriot ja kuluminen on helpompi huomata. Muista pestä renkaat, kun irrotat ne.

11. Nykyään renkaisiin on selkeästi merkitty niiden tuotantopäivämäärä. Jos ostat käytetyn auton tai käytetyt renkaat, tarkista niiden ikä. Renkaat eivät mielellään saa olla kahta vuotta vanhempia. Kehitys rengasalalla on nykyisin nopeaa, ja jos ostat vanhat renkaat, jäät paitsi sen tuomista eduista.

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu