Valitse oikeat renkaat

Miten löydän autooni sopivat renkaat?

Helpoiten löydät autoosi sopivat renkaat rekisterinumeron perusteella. Syötä vain autosi rekisterinumero sille varattuun kenttään, niin saat listan autoosi sopivista renkaista. Huomioi kuitenkin, että yleensä autossa voidaan käyttää useita eri rengaskokoja. Varmista siis, että renkaat sopivat vanteisiisi. Tarvittaessa saat apua lähimmästä Euromaster-palvelupisteestä.

Voit selvittää sopivan rengaskoon myös esimerkiksi autosi ohjekirjasta, tai katsoa mikä koko nykyisiin renkaisiisi on merkitty. Huomioon pitää ottaa renkaan leveys, profiili ja vanteen koko.

Esimerkki rengaskoon merkinnästä:

205/55 R 16, jossa 205 on renkaan leveys (mm), 55 profiili (prosenttia leveydestä) ja 16 vanteen koko (tuumaa).

Muista renkaiden valinnassa ainakin nämä asiat

  • Älä käytä kesällä talvi- tai kitkarenkaita. Voi olla houkuttelevaa ajaa renkaiden viimeiset käyttökilometrit kesällä, mutta talvirenkaiden ominaisuudet ovat kesäkeleillä HUOMATTAVASTI huonommat kuin kesäajoon suunnitelluilla kesärenkailla.
  • Valitse renkaat huolellisesti. Kesärenkaiden valinta on vähintään yhtä tärkeää kuin päätös siitä, hankitko nastarenkaat vai nastattomat kitkarenkaat. Kunkin mallin alkuperäisrenkaat ovat yleensä parhaat kyseiselle automallille. Muut rengasmallit on kehitetty jälkimarkkinoille, ja vaikka ne näyttävät samalta, niiden ominaisuudet eivät välttämättä ole samat.

Rengasmerkit

Euromasterin valikoimasta löydät sopivat renkaat kaikkiin tarkoituksiin. Renkaat voidaan jaotella kolmeen hinta- ja laatukategoriaan:

  1. Premium-renkaat tarjoavat parhaat ajo-ominaisuudet ja kestävyyden. Euromasterin valikoimassa tähän kategoriaan kuuluvat Michelin, Nokian renkaat, Continental ja Goodyear.
  2. Keskihintaiset renkaat tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen. Tähän katergoriaan kuuluvat BFGoodrich ja Kumho.
  3. Edullisimpia vaihtoehtoja edustavat Tigar ja Sunfull.

 

Michelin_logo    *****  laatua ja kestävyyttä

 

BFGoodrich_logo

   ****  hyvä hinta/laatusuhde

 

Tigar logo        ***  edullinen vaihtoehto

 

Minkä hintaiset renkaat kannattaa hankkia?

Renkaita ostettaessa kannattaa huomioida, että vaikka premium-renkaat maksavat enemmän, ne ovat yleensä huomattavasti edullisia renkaita kestävämpiä. Tämä tarkoittaa, että kalliimmat renkaat joutuu todennäköisesti uusimaan harvemmin, jolloin kokonaiskustannukset voivat jäädä jopa pienemmiksi kuin halvoissa renkaissa.

Pelkkien kustannusten lisäksi kannattaa huomioida myös renkaiden laatu, joka vaikuttaa oleellisesti ajomukavuuteen ja turvallisuuteen.

 

Katso tarkemmin verkkokaupastamme tai tule käymään lähimmässä palvelupisteessämme! Euromaster auttaa sinua mielellään kaikissa rengasasioissa.

 

 

 

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu