vaihda talvirenkaat ajoissa

Milloin vaihtaa talvirenkaat?

Autoilijan on syytä varautua talven tuloon hyvissä ajoin, eikä talvirenkaiden käyttöönottoa kannatta jättää viime hetkeen. Usein tuntuu siltä, että talvi tulee joka vuosi yllätyksenä monelle autoilijalle Suomessa ja koko liikenne joutuu kaaokseen, kun autot luistelevat kesärenkailla lumessa ja jäällä. Eikä yhdestäkään autoliikkeestä tunnu löytyvän vapaata aikaa kun kaikki haluavat vaihtaa talvirenkaat alle samaan aikaan.

 

Varaa aika renkaiden vaihtoon


Vaihda talvirenkaat 1.12. mennessä

Lain mukaan talvirenkaita on pakko käyttää joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen aina helmikuun loppuun asti. Tämä määräys koskee kaikkia henkilö-, paketti- ja erikoisautoja joiden enimmäismassa on 3500 kg. Huomaa että sääntö koskee myös ulkomailla rekisteröityjä autoja joilla ajetaan Suomessa.

 

Auton renkaiden käyttöikä

Muista tarkistaa renkaiden kunto aina vaihdon yhteydessä. Renkaiden käyttöikään vaikuttaa monta eri tekijää, kuten käyttöolosuhteet, käyttöhistoria, varastointi sekä mahdolliset vauriot (esim. lommot, halkeamat, pistohaavat).

Lue lisää
 
 

Nastat vai kitkat?

Talvirenkaat on lain mukaan vaihdettava alle 1.12. mennessä ja niitä on käytettävä aina helmikuun loppuun asti. Nastarenkaat saa ottaa käyttöön 1.11 alkaen. Nastarenkaita saa toki käyttää aina sään ja kelin niin vaatiessa.                                                       

Lue lisää
Michelin X-Ice North4 nastarenkaat

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu