Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan

 

Kesäkauden lähestyessä on aika tarkistaa vanhat kesärenkaat ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin. Euromasterin tuotepäällikkö Vesa Lindén antaa kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut kesärenkaiden hankinnassa.

 

 

1. Valitse oikea rengaskoko

Ensimmäinen asia on valita omaan autoon sopiva rengaskoko, jolla on riittävä kantavuus. Löydät oman autosi rengaskoon esimerkiksi tarkistamalla sen vanhojen renkaidesi sivussa olevasta merkinnästä. Kokomerkinnästä näkyvät renkaan leveys, profiilisuhde sekä vannekoko, esimerkiksi 195/65R15. Kokomerkinnän vierestä löytyy lisäksi luku ja kirjain, esimerkiksi 100Y, jotka ilmoittavat renkaan kantavuuden ja nopeusluokan.

Huomaathan, että kesärenkaita ostettaessa katsot koon nimenomaan kesärenkaista, sillä talvirenkaiden koko on usein eri kuin kesärenkaiden.

2. Huomioi budjetti

Mieti paljonko olet valmis käyttämään rahaa renkaiden hankintaan. Kannattaa muistaa, että renkaiden kestävyydessä on huomattavia eroja, joten hinnaltaan halvimpien renkaiden ostaminen ei välttämättä ole lopulta edullisin vaihtoehto. Usein laadukkaat renkaat kestävät tuhansia kilometrejä halpoja renkaita pidempään, ja ne myös säilyttävät ominaisuutensa paremmin.

Esimerkiksi Euromasterilta löytyy renkaita kaikista hintaluokista, joten jokaiselle autoilijalle löytyy varmasti se oikea, omaan käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva vaihtoehto.

3. Muista jälkikiristys

Kolmanneksi pitää muistaa renkaiden jälkikiristys, etenkin jos autossasi on erikoisvanteet. Kun olet ajanut renkaiden vaihdon jälkeen 100-200 km, on hyvä tarkistaa, että renkaat ovat edelleen kunnolla kiinni. Jos vaihdatat renkaasi Euromasterilla, teemme jälkikiristyksen veloituksetta missä tahansa Euromaster-palvelupisteessä.

CrossClimate on hyvä valinta kevätkeleille

Haluatko vaihtaa kesärenkaat aikaisin, ja ajaa huoletta myöhäiseen syksyyn asti? Michelin CrossClimate on "kolmen kelin kesärengas" joka toimii hyvin myös kevään ja syksyn vaihtelevilla keleillä.

Michelin Crossclimate on hyvä rengas kevätkeleihin

Tukkuasiakkaat /kuluttajat/renkaat/palvelut/ajanvaraus /kuluttajat/yksityisasiakkaiden_jarjestelmasivu/kirjaudu_sisaan

Kirjaudu sisään

Ajanvaraus

Ajanvarauksen tai ajanvarauksen muutoksen yhteydessä on valittava ensin palvelupiste. Näin on tehtävä, vaikka olisit jo saanut tiedon renkaanvaihtoajasta.

Valitse palvelupiste

Kuluttajat

Täällä voit ostaa renkaita ja nähdä tilaushistoriasi.

Kirjaudu